fredag 11 februari 2011

Häxan surtant är trött på snön och dålig plogning!!

På förmiddagen kom Linda och Milo och lekte med oss.
Jag passade på att gå å slänga soporna och hämta kattsandspåsen som låg i bilen.
Får gå jordens omväg för å komma till "sophuset" och möter 2 bilar som sitter fast på parkeringen.
När jag kommer till min bil så är den helt insnöad, med en ca 1 meter hög snövall bakom, plus att de inte är plogat alls verken på parkeringen eller på gården.
Jag ringer Nybo och berättar om händelsen igår, när Livia slog i bakhuvudet, överdrev och sa att hon hade jätteont i skallen idag, och om det inte gick över skulle de få stå för sjukhusräkningen.
Hon sa att det var en självklarighet och att jag isf skulle fylla i en skadeanmälan, hon beklagade allt och sa att de absolut skulle koppla in sitt försäkringsbolag om det behövdes.
Sa även att de självklart inte kan rå för att de snöar, men att plogningen va under all kritik och att man inte ens kom ut genom dörren, jag kunde inte dra vagnen å tanterna kunde inte gå med sina rullatorer.
Sen ringde jag till jouren som tydligen hade hand om plogningen, och frågade vart de höll hus.
Sa att jag skulle åka om ca 1 timme och att jag då ville att bilen skulle va åtkomlig plus att jag ville att det skulle vara möjligt att komma ut från parkeringen.
Jag förklarade att eftersom man har en betalparkering så måste man ju kunna begära att man ska kunna få ut bilen, när klockan är närmare ett om dagen.
Jag VET att de har mkt att göra, och begär inte att jag ska prioriteras, men när klockan nästan är ett på dagen och de inte har plogat sen snön började falla igår, då FÅR man klaga tycker jag.
Det är inte stora Stockholm vi bor i direkt...
Och dra på trissor, de hann ploga innan jag skulle köra iväg, mamma skottade bort vallen bakom bilen, men så blir det ju av plogbilen, så...
Nog klagat!
Linda sa åt Milo att sluta skrika när vi satt å åt, hon sa TYST!!
Då tittar Livia på Milo och säger: Tyssst!!! Tyssst!!! Sååå gulligt!
Mamma kom runt kl 13 och så åkte vi i en liten karavan, i varsina bilar, i långsam takt, genom vinterlandskapet och ner till Åkers.
Här åt vi en god middag, lekte massor, och nu sitter jag här vid datan själv.
Livia sover, Emma är på hockey, och mamma har skjutsat Louise och hennes kompis till frissan i Strängnäs, men de kommer nog snart, eller iaf om ett tag.
Då blir det tv-tittande och chipsätande =)
Och eftersom jag säkert inte kommer få nån Alla Hjärtansdag-present i år, för första året på länge, så sitter jag här med en ask chokladhjärtan, som jag köpt åt mig själv =)
Ha en fin och mysig fredag allihop!

1 kommentar:

  1. Det är bra. Man ska ge chokladhjärtan åt sig själv med=)

    SvaraRadera